Японски акценти у дома

Важна част от жилището са завесите. Пазарът днес предлага хиляди модели пердета. Японските завеси са малко по-различни. Те създават уют, минималистична визия, без излишна суета.

Най-често японските завеси се изработват от естествени материали – бамбук, коноп, коприна, слама. Звучи странно, но са изключително екологично чисти и успяват да блокират изцяло слънчевите лъчи. Ако все пак желаете светлина в дома си, то изберете светли цветове и материали, които са полупрозрачни.

Формата им е на големи пана, които са върху релсите и се разминават, за да създадат красота над прозорците. Дължината им е предимно до пода, но естествено всеки може да избере своя стил и размери за жилището си. А разнообразието от шарки и окраски е огромно. Вземете и някое растение, характерно за Изтока, например бамбук или бонзай, и интериора ви ще е перфектен.

Японските завеси се използват и като разделител между две помещения, т.е служат като параван.

В българския дом все по-често могат да се открият акценти от различни култури по света. Защо тези акценти да не бъдат именно японските пердета, които ще се впишат перфектно във всеки един интериор.

Източник снимки Pinterest