Важна част от жилището са завесите. Пазарът днес предлага хиляди модели пердета. Японските завеси са малко по-различни. Те създават уют, минималистична визия, без излишна суета.

Най-често японските завеси се изработват от естествени материали – бамбук, коноп, коприна, слама. Звучи странно, но са изключително екологично чисти и успяват да блокират изцяло слънчевите лъчи. Ако все пак желаете светлина в дома си, то изберете светли цветове и материали, които са полупрозрачни.

Формата им е на големи пана, които са върху релсите и се разминават, за да създадат красота над прозорците. Дължината им е предимно до пода, но естествено всеки може да избере своя стил и размери за жилището си. А разнообразието от шарки и окраски е огромно. Вземете и някое растение, характерно за Изтока, например бамбук или бонзай, и интериора ви ще е перфектен.

Японските завеси се използват и като разделител между две помещения, т.е служат като параван.

В българския дом все по-често могат да се открият акценти от различни култури по света. Защо тези акценти да не бъдат именно японските пердета, които ще се впишат перфектно във всеки един интериор. 9999