Опитахме се да опишем най-важните неща, които ще са ви полезни да знаете, преди или след като поръчате принт стъкла.

Технически характеристики на стъклата и печата:

 • Принт стъклата най-често са с дебелина 5 и 6 мм. По желание на клиента – 8 и 10 мм(препоръчват се за носещи елементи като плот на маса, душ параван, врата и др.). А 4-мм стъкла се използват за вратички на кухненски шкафове, гардероби и мебели, поради по-ниското тегло.
 • Максималните размери за печат са 340 см. дължина, на височина до 80 см.
 • Използваме висококачесвени стъкла, които са термозакалени. От практиката знаем, че незакалените стъкла са значително по-чупливи и са абсолютно несъвемстими с висока температура и лек натиск като при конакти и ключове на стъклата . Закалените стъкла са 6 пъти по-здрави от незакалените. Обърнете внимание, че това не са „огнеупорни“ стъкла (или „керамични“).
 • Стъклата са с полирани кантове.
 • Има възможност за пробиване на отвори за контакти, ключове и други. Най-използваните са ф60 и ф65 за конзолите. Изрезите са кръгове или ако са двойни, тройни – елипси и върху тях се монтират съответните контакти/ключове. Може да продупчим стъклото и с ф6, което е за отвори за болтове за закачане на свободностоящ абсорбатор или висящи прибори.
 • Фотореалистичен печат и 1440 точки на инч. Качестовото зависи и от файла.
 • Директния печат дава по-дълъг живот на изображнието и издържа на висока температура.
 • Снимките излизат максимално реалистично, от това, което се вижда на екран. Трябва да се вземе предвид, че екраните имат подсветки и в зависимост от настройките на телефона/лаптопа може да има разлика в нюанси(не в цели цветове). Също така снимките, които гледате на екран са малки и не се виждат детайлите, които са върху едно стъкло например 2200 х 600 мм.
 • Глас Студио предоставя единствено готов продукт стъкло+печат, готово за монтаж. Не продаваме само снимки и не печатаме със стъкла и други материали на клиент.

Как да изберете снимка за принт стъклото/стъклата:

 • Най-лесният начин за вас е от нашия каталог с над 1000 снимки в различни категории: Каталог принт стъкла от тук. Това е така, защото снимките са вече закупени и с платени права от Stock Image сайтове и са обработени, така че да са подходящи за панорамен изглед.
 • Можете да харесате какво да се печата и от тези сайтове, като цената на снимка е 20-40 лв.

http://www.shutterstock.com – 40 лв/файл, закупен и обработен от нас.

https://depositphotos.com – 20 лв/файл, закупен и обработен от нас.

 • Не ви препоръчваме да гледате в Google. Огромна част от „случайните“ снимки са абсолютно неподходящи за печат. Все пак ако нещо ви е харесало, можете да изпратите на имейла ни и да е опитаме да намерим подобна снимка.
 • Резолюцията и техническите параметри не са всичко. Тоест една голяма снимка (например 20 MB) не винаги означава, че ще е подходяща. Ето и един пример, за съжаление не е единичен – добра по размер снимка, но незадоволителна като качество:

Пример за недобро качество на файл/снимка, като се гледа при приближение за печат:

 

недобра снимка

Пример за добро качество на файл/снимка, като се гледа при приближение за печат:

добра снимка

 

 • При стъклата за гръб на кухня трябва да се съобразим с пропорцията. Една почти квадратна снимка трябва да се изреже.

Оригинална снимка

Majestic sunset in the mountains landscape. Carpathian, Ukraine, Europe. Beauty world.

Обработена за размер 2400 х 600 мм

Majestic sunset in the mountains landscape. Carpathian, Ukraine, Europe. Beauty world.

 • Една снимка може да е красиво разположена върху повече от едно стъкло. Доста честа е комбинацията 4 стъкла с „обличане“ на комин. При поръчка ние ще ви изпратим как ще изглеждат частите спрямо размерите.

 

 

Въпроси около доставката на стъкла:

 • Глас Студио доставя принт стъкла във всички населени места в България. За София-град и област имаме собствен транспорт и разнос до 0бекта. За останалта част на страната, дори и в най-малките градове и села, използваме услугите на Еконт, като ние ги опаковаме прилежно. Пратктите са задължително застраховани, така че ако доставчика счупи, вие няма да заплатите стъклата. Това за толкова много пратки досега се е случвало 1 път.
 • Срокът за доставка е средно 15-30 дни, като всичките ни принт стъкла са закалени. В някои случаи може да предоставим стъкла за 10 дни, а в други –  за близо 3 седмици, като това зависи от техническите процеси.
Call Now Button
X