Принт стъклата вече се превърнаха в неделима част от модерния кухненски интериор и то не без основание. Те са прекрасно решение, което е не само с висок декоративен ефект, но и си има своите чисто функционални предимства. Стъклото е много удачно и хигиенично решение за гръб на кухненския работен плот, което няма да ви подведе. То се монтира бързо, почиства се лесно от всякакъв тип замърсявания, не се влияе от влагата и ще изглежда страхотно дори и след дългогодишна употреба. А дали бихме могли да кажем това за всеки друг материал?

Принт стъклата в кухненския интериор – уникално красиви и неподвластни на времето

Красотата и очарованието на принт стъклата е факт, който едва ли някой би се заел да оспори. Най-хубавото е, че може да ги имаме в каквито си пожелаем форми и цветове, на практика няма никакви ограничения. Можете да си поръчате принт стъкло със снимка по ваш избор, което е наистина страхотно! Така ще имате уникален кухненски декор, който всеки ден ще радва очите и ще повдига настроението ви.

Вълшебството на принт стъклата – пуснете света да влезе във вашата кухня!

Как обаче да изберем принт стъклото, което точно да отговори на всички изисквания и да добави желания акцент в интериора на кухнята?

Наистина, сред такова изобилие от цветове и форми, изборът изобщо не е лек. Нека видим с какво най-вече е необходимо да се съобразим, когато търсим най-подходящото принт стъкло за нашата кухня?

Интериорният стил е първото нещо, което трябва да отбележим. Гледайте на принт стъклото като на голяма и ефектна картина, чиято цел е да украси стаята. Кухня в ретро или селски стил, например, едва ли ще спечели овации, ако е оборудвана с принт стъкло в абстрактни, поп или техно теми. Но точно подобни изображения ще се впишат перфектно в модерната минималистична кухня.

Абстрактните принтове изглеждат страхотно в модерната минималистична кухня

Ако кухнята е просторна, чудесен избор за принт стъкло са всички фотоси с пейзажи, било то природни или градски. Малките кухни също могат да се възползват от подобни изображения, защото те ще придадат дълбочина и визуално биха увеличили пространството, но условието е цветовете да бъдат светли и пастелни. Трябва да се внимава, тъй като едно ярко принт стъкло с наситени цветове по-скоро ще акцентира върху тясното помещение, а няма да го направи да изглежда по-голямо.

Прекрасният морски пейзаж придава дълбочина и прави кухнята по-просторна

По отношение на цветовете, изборът зависи от ефекта, който искаме да постигнем. Модерните просторни кухни, издържани в монохромни цветове, ще спечелят много от принт стъкло в ярки цветове, например, с изобразени на него едри детайли. Така ще се добави страхотен декоративен акцент, който веднага ще привлече погледа и ще разнообрази интериора.

Принт стъкло като ярък акцент в монохромния кухненски интериор

Ако вече сте проектирали кухнята и сте поставили акцента на друго място /оригинална декоративна мебелировка, ярък фототапет или някое друго екстравагантно решение/, не отписвайте веднага принт стъклото, защото решение има. Просто изберете изображение, което не се натрапва, но олекотява и придава нежен чар на помещението.

Идеи за красива кухня – нежен чар в кухненския интериор

Модерни, уникални и най-вече много практични, принт стъклата са чудесен завършек за всяка кухня. Не е ли чудесно, че съвременните технологии ни дадоха възможност да добавим толкова очарование на едно иначе така неподходящо за декорации място – кухненския плот! Сега там може да поставите любимата си картина и да й се наслаждавате ден след ден, без да се страхувате, че ще се изцапа, намокри, подуе или скъса. Перфектно, нали?

Ето още невероятни идеи за красива кухня:

    Идеи за кухня в жълто – топла и уютна атмосфера

 Прекрасна кухня в комбинация между бяло и розово

Идеи за красива кухня – бяло и червено в кухнята

 

Красив кухненски интериор с принт стъкло в нежни тонове – олекотява дизайна и създава уникална атмосфера

Принт стъкла в модерната кухня – съчетание между земни тонове за Дзен атмосфера

Контрасти в кухненския интериор – красива кухня в бяло, жълто и лилаво

Модерна и красива кухня с тропически пейзаж

Идеи за красива кухня – романтична и уютна

Страхотен кухненски декор за всички фенове на стил Рустик

Очарователни идеи за кухнята – принт стъкло с флорални мотиви

Идеи за красива кухня – принт стъкло с горски плодове

Слънчева и свежа декорация – прекрасна кухня за всички ценители на красотата

Идеи за кухнята – контрастни цветове в кухненския интериор

Пролет в кухнята

Кухня в бяло със зелени акценти – красив кухненски интериор за едно страхотно начало на деня

Call Now Button