Често задавани въпроси и накратко отговорите относно принт стъкла за гръб на кухня.

 • Незакалени принт стъкла могат ли да се слагат зад котлони?

Могат, но рискът да се пукнат е огоромен. Също при контакти и ключове лесно се чупят, ако не са термозакалени. Така че не си заслужава риска. Закалените стъкла са 6 пъти по-здрави от незакалените и по-лесно се монтират. Те задължително се кантират, което е включено в цената при нас.

 • Каква е максималната дължина на принт стъкло?

Поради няколко причини максимално едно стъкло може да е до  3400 мм. Това ограничение е не само заради машината, а и заради транспорта и пренасянето във вход и взимането на завои в жилището.

%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%ba%d0%bb%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d1%85%d0%bd%d1%8f-%d0%bb%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0

 • Задължитено ли е височината да е 60 см?

Не, това е стандарт при кухненските мебели, но височината може да е 55 см, 62 см или колкото желаете.

 • Може ли върху принт стъкло да има контакт или ключ за осветление?

Може да изработим стъкла с голям набор изрези за контанти/ключове. Най-стандартно те са с диаметър ф60, ф65 или ф70. Цената за единичен изрез е 10 лв. Ако има заложен двоен контакт(двойна конзола на стената), цената е 20 лв. за изреза и т.н. Правим и нестандартни изрези за нуждите на кухнята(напр.за абсорбатор, който е леко по-надолу, ревизорна кутия и др.). Погледенете по-надолу как се дават размери за единичен, двоен и друг вид изрез.

 • На какъв етап се взимат размери?

Ако предвиждате върху стъклата да има отвори за контакти/ключове, то за да се вземат точни размери е необходимо да имате монтирани долен ред шкафове и фиксиран плот. Горният ред не е задължителен, но когато се монтират стъклата мебелите трябва да са на същите позиции, като при взимането на размери.

Ако не предвиждате отвори, може да се поръчат стъкла според дължината на плотовете и стандартна височина 60 см.

%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%ba%d0%bb%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d1%85%d0%bd%d1%8f-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba-copy

 • Как се взимат и предоставят размери от клиент или мебелна фирма?

Използвайте ръчна(механична) ролетка.

Измерете на няколко места. Дайте размер на най-ниската или тясна част(особено при монтирана кухня с горен ред).

Използвайте mm в предоставянето на размери.

Чертеж ни трябва само при изрези на стъкла.  Примери за чертежи – на програма или на ръка и снимано с телефон е достатъчно ясно.

 

размери стъкла 2размери стъкла

Трябва да напишете колко ф са отворите – стандартно за конзоли за контакти/ключове са ф60, ф65 или ф70.

При двойни, тройни контакти се дават размери до център до всяко единично фи. 

 • Какви разстояния трябва да се оставят при взимане на размери за принт стъкло?

Ако принт стъклото е между 2 стени или шкафове, трябва да скъсите около 3 мм дължината на стъклото от това на стената(за дължина). При вече монтирани горни шкафове, оставете 3-5 мм(за височина). При застъпване – стъклото, което застъпва е по-късо със 7-8 мм(дебелината на стъклото+силикон). Имайте предвид, че ние ще ви предоставим стъкла по дадени от вас размери и не може да знаем от къде и какво да скъсяваме, освен ако не сме взели ние размерите на място.

принт стъкла плаж кухня

 

 • Кой друг може да монтира?

Често мебелната фирма или мебелистът, който прави кухнята, има възможност да монтира стъклата.

Още информация за принт стъклата вижте от тук

 • Могат ли да се монтират при вече готова кухня?

Да, като при взимане на размери се пускат с по около 3 мм по-ниски стъкла. Например ако оставеното разстояние от плота до горните шкафове е 600 мм, стъклото трябва да е около 597 мм високо.

 • Кой и кога слага водобранна лайсна?

Водобранната лайсна се слага след монтажа на стъклата. Тя се слага от мебелната фирма или от клиента, поне 24 часа след монтажа на стъклата. Слагането й в повечето случаи е с двойнозалепваща лента или силикон и е доста лесно.

 • За кои градове предлагате доставка и монтаж?

Доставяме до всички населени градове и села в България. Монтаж предлагаме в София-град и област, като услугата се заплаща допълнително.

 • Каква е цената на доставката в България?

Цената зависи от: тегло, размери и наложен платеж(остатъчна сума за плащане на поръчката). Пример: стъкло с размери 200 см. х 60 см. с наложен платеж 250 лв. и застраховка до офис на Еконт – 15 лв., а до адрес(независимо в кой град или село) – 22-25 лв. Куриерите извън София не извършват качване до етаж на клиента.
Цена за доставка в София-град: 20 лв. с включен разнос до 2 етаж.

 • Каква е гаранцията, че стъклата ще стигнат здрави?

Предлагаме 100% гаранция и удовлетвореност за доставка на всички стъкла. В София нашите монтажисти отговарят да пристингат здрави(и да са монтирани идеално), а в страната – пратките са застраховани и при счупване(което се е случвало само 1 път за толкова много пратки) – куриерската фирма изплаща сумата, а клиентът има избор: или да изчака за нова поръчка или му се възстановява сумата по аванса.

КАК ДА ПОРЪЧАТЕ ПРИНТ СТЪКЛА ЗА СОФИЯ И ДРУГИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

 • Защо изисквате аванс?

Работим с индивидуални размери на клиента, както и различни снимки. Няма една с друга еднаква кухня, както и размери на стъкла. При евентуален отказ на клиента в последствие, ние няма какво да правим тези стъкла, нито може да ги продадем на други клеитни. За стъкла 600х800 мм и 600х600 мм може да не изпращате аванс.

%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%ba%d0%bb%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-12-2015

Още информация за принт стъкла вижте от тук

За въпроси ни пишете или се обадете!

Call Now Button
X