Ако ще обзавеждате ново жилище или просто искате да промените нещо в настоящия интериор, който ви е доскучал отдавна, тогава е добре да се запознаете с някои важни правила при съчетанието на цветовете в кухнята.

Обикновено при избора на цвят се водим от личните предпочитания към любимите ни нюанси, но често пъти те са повече от един. В случай, че се колебаете между няколко и се чудите кой точно да изберете, тогава може да прочетете малко повече за психологическото влияние на цветовете в кухненския интериор и чак след това да вземете окончателното си решение.

Дизайнерите разглеждат цветовата схема в кухнята като едноцветна или многоцветна. И двата варианта си имат своето очарование.

Все пак не може да не отбележим факта, че едноцветните кухни се възприемат от повечето хора като малко скучни и монотонни. Това важи с особена сила за по-малките жилища, каквито, за съжаление, са повечето апартаменти. Едноцветните интериори се предпочитат най-вече за по-мащабни проекти, където могат да се оформят ефектно като част от обща тема на фона на повече пространство.

Ето защо при декорирането на кухнята в стандартните жилища е препоръчително да се изберат от два до три различни цвята. Едно е сигурно – сполучливото им съчетание може да сътвори истински чудеса и помещението да изглежда като проектирано от професионалист!

Нека да видим как можем да комбинираме цветовете по най-добрия начин.

Декорация на кухня в бяло – белият цвят прави помещенията по-светли и просторни

Белият цвят

Белият цвят изглежда страхотно в кухнята и за това си има много причини. Първо, той прави помещенията по-светли и просторни, олекотява атмосферата, а това е огромен плюс, особено когато не разполагаме с много пространство. От друга страна, бялото се свързва с чистота, а в кухнята това е от огромно значение, тъй като именно тук се приготвя храната и следва хигиената да е на много високо ниво. Още едно предимство на бялото е, че този цвят е единственият, който се съчетава без проблем с всеки нюанс от цветовата палитра. Е, разбира се, има си и топ комбинации, които са изключително привлекателни и те са бяло и черно, бяло и синьо, бяло и червено.

Прекрасна кухня с акценти в сиво

Сивият цвят

Ако сте се спрели на кухненско обзавеждане в сиво и се чудите с какви цветове би се съчетало най-добре, отговорът е – лилаво и червено. Всичките им оттенъци ще грейнат в пълния си блясък на сивия фон. Много красива е също и комбинацията на сиво и тъмно розово или наситено синьо.

Атрактивно обзавеждане на кухнята в червено

Червеният цвят

Ярък и запомнящ се, той е един от любимите цветове за кухненския интериор. Няма спор – кухненското обзавеждане в червено е наистина много атрактивно! Ако сте си избрали червена кухня, можете да добавите като цвят за стените или аксесоарите бяло, зелено, жълто, сиво, синьо или черно. Във всеки един от тези случаи ще се получи невероятен декор.

Кафяви акценти за топла и уютна кухня

Кафявият цвят

Кухненските шкафове в кафяво ще изпъкнат прекрасно на фона на фона на кремави, розови или бежови стени. Съчетанието на кафяво и кремаво безспорно е класически избор, който винаги работи много добре. От друга страна, добавянето на розово към кафявите нюанси внася нежна романтика. Комбинацията между кафяво и бежово пък придава много класа и елегантност.

Слънчеви оранжеви тонове в модерния кухненски интериор

Оранжевият цвят

Ако сте си купили оранжева кухня и искате да заблести в цялата си красота, тогава добавете в декора някои от светлите оттенъци на лилаво, виолетово, зелено или жълто. Всяка една от тези комбинации е много сполучлива и кухнята ще изглежда уникално.

Зелени тонове в кухнята – свежи и успокояващи

Зеленият цвят

Поздравления за чудесния избор на цвят за кухненските мебели! Зеленото се съчетава страхотно с жълто, светлите оттенъци на бежово, златисто кафяво, бяло и черно. Комбинацията между зелено и жълто е много актуална и ще придаде модерен вид на всяка кухня. Златисто-кафявите тонове, на фона на зелени кухненски шкафове, със сигурност ще стопли и омекоти атмосферата, придавайки й неповторим уют. Съчетайте зеленото с бяло, ако искате да внесете повече свежест. А що се отнася до комбинацията между зелено и черно – тя е също изключително атрактивна, но в този случай е добре зеленото да доминира.

Разгледайте още атрактивни предложения за съчетание на цветовете в кухненския интериор:


Notice: Undefined index: show_onarticlepages in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 539

Notice: Undefined index: display_on_shop in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 544

Notice: Undefined index: display_on_productcategory in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 548

Notice: Undefined index: display_on_productpage in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 552

Notice: Undefined index: display_on_producttag in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 556
Call Now Button