Фаянсови идеи за баня

В съвременното строителство изкуствените материали са все по- предпочитани. Причините за това са няколко, но основната е високата цена на естествените материали, които терудно се добиват. От друга страна изкуствените са много по- трайни и водоустойчиви. Днес плочките са произвеждат с имитации на естествени материали, затова е лесно да създадете визия, наподобяваща на естествен камък, мрамор, гранит и т. н.

Статията е с цел предлагане на интериорни идеи. Глас Студио НЕ предлага описаните в тази статия продукти!

Естествените материали са много красиви, но трудни за поддръжка. Докато керамичните плочки се почистват много по- лесно и поради тази причина са предпочитани за всякакви жилищни помещения.

Ако желаете да създадете битова визия на банята си, може да използвате цялостна структура за вграждане и  плочки, които имитират дърво. С тях ще придобиете перфектен  дървен под или стени, като същевременно ще можете да ги почиствате и поддържате изключително лесно. Тези плочки са чудесен избор за подови покрития на дневни, кухни и всякакви други помещения във вашия дом. С тях ще имитирате дървено покритие или паркет.

структура за вграждане

Друг съвършено имитиращ материал са плочките във вид на естествен гранит. Те са идеални за облицовка на баня, басейн, спа център и други. Можете да намерите плочки с чудесна имитация на тухли, мозайка, кирпич и каквото още се сетите. Всички те създават илюзия за естествени материали.

Днес при фаянсовите плочки са много разпространени десените на цветя. Все повече хора предпочитат флоралните мотиви, които изглеждат страхотно като бордюри или цветни пана в една баня. Плочките на цветя създават много настроение и внасят уют и топлина. Малко хора разполагат с големи бани, които имат големи прозорци или тераси и където е възможно да виреят цветя. Затова тези плочки за баня  са много харесвани.

Друга предпочитана визия е шахматното разположение на светли и тъмни керамични плочки. Някои модели могат да се подреждат по специален начин от малки и голями плочки в контрастни цветове, което създава един уникален ефект. Тези плочки обаче трябва да се монтират от майстор специалист.

Статията е с цел предлагане на интериорни идеи. Глас Студио НЕ предлага описаните в тази статия продукти!