Цветовете в интериора на кухнята са от изключително важно значение за цялостния облик на помещението, а повечето от вас вероятно знаят, че в немалка степен влияят и пряко върху психическото ни състояние – успокояват, провокират усещане за лекота или възбуждат и стимулират към повече активност.

Ето защо трябва да се подходи с голямо внимание към избора им. На кои цветове от палитрата ще се спрете, за да декорирате кухнята, зависи от личните ви предпочитания и ефекта, който желаете да постигнете. Ще се опитаме да ви помогнем, като разгледаме някои от най-популярните цветове и тяхното влияние.

Червена кухня

Модерна кухня в червено – стимулира апетита и доброто настроение

Кухня в червен цвят е отлично решение, защото този цвят е прочут като един от най-привлекателните и атрактивните. Той е ярък и впечатляващ, а това е добре, тъй като стимулира апетита и доброто настроение. Психолозите го препоръчват горещо за всички силни и уверени в себе си личности. От червения цвят в кухнята могат да се възползват и тези, които са склонни често изпадат в депресивни състояния – интензивните ярки нюанси на червеното ще им повлияят добре и ще поддържат активността им. В случай, обаче, че често спазвате диетичен режим на хранене, червеното в кухненския интериор не е за предпочитане. В този случай е по-добре да заложите на по-неутрални и спокойни цветове.

Кухня в червен цвят за активните и силни личности

Стилен интериор – модерна кухня в комбинация на червено и черно

Прелестни червени нюанси в кухнята

Оранжева кухня

Слънчеви оранжеви тонове в кухнята за добро настроение

Кухнята в оранжево е един от най-добрите варианти, когато говорим за избор на интериорен цвят. Слънчевите оранжеви тонове са изключително оптимистични и зареждащи с енергия. Дори и в студените мрачни дни кухнята ви ще изглежда сияйна, а това въздейства позитивно и кара хората да се чувстват весели и жизнерадостни – нещо много важно, като се има предвид, че точно в кухнята се събира цялото семейство за закуска, обяд и вечеря. Обикновено оранжевият цвят е предпочитан от хората, които са емоционални и обичат динамиката. Той е също много активен, подобно на червения, но без да е толкова агресивен, което го превръща в универсално решение, подходящо за всеки интериор.

Оранжева кухня – уютна и слънчева

Модерна минималистична кухня в оранжево

Кухня в оранжев цвят – универсално решение

Лилава кухня

Стилен кухненски интериор в лилаво

Кухнята в лилаво е недотам популярна, но тя също е много атрактивна и определено ще изглежда оригинално във всеки дом. Ако сте фенове на лилавото, тогава сигурно ще се зарадвате да чуете, че точно този цвят се счита за магнит за богатство и власт. Изключително луксозни и стилни, лилавите тонове ще придадат много класа на всяка кухня. В същото време лилавата кухня е и много романтична. Отличен избор за всички, които особено много държат на елегантността и нежността в декора.

Светлолилави тонове в кухнята – модерен кухненски интериор

Прекрасна романтична кухня в лилаво

Лилавият цвят в кухнята – елегантен и стилен

Жълта кухня

Светла и топла кухня в жълто

Кухнята в жълто изпълва атмосферата с много светлина, топлина и комфорт – гаранция за доброто настроение на домакините! Ако държите да започнете деня си с много красота, жълтата кухня е вашето най-добро решение. Мрачните дни няма да имат никакво значение, защото всяка сутрин ще си пиете кафето в приятна и топла обстановка, подбуждаща към творчество и експерименти.

Жълтата кухня е чудесен избор – уютна и модерна

Модерни кухненски цветове – кухня в жълти тонове

Най-предпочитаните цветове в интериора на кухнатя – жълта кухня

Зелена кухня

Модерен кухненски интериор в зелено

Кухня в зелено? Чудесно решение, защото нюансите на зеленото се считат за спокойни и позитивни. Вероятно всеки от вас е чувал, че зеленият цвят помага за постигане на душевен мир, намалявайки тревожността. Психолозите препоръчват зелените кухни на всички хора, подложени на психологически и физически стрес. В нея те ще могат да се отпуснат и да забравят напрегнатия работен ден, за да се заредят с нови сили. Особено препоръчителни в това отношение са светлите нюанси на зеления цвят.

Зелена кухня за хората, подложени на психологически и физически стрес 

Свежи решения за интериора на кухнята – кухня в светло зелен цвят

Зелените тонове в кухнята въздействат успокояващо

Синя кухня

Модерна кухня в синьо

Кухните в синьо също изглеждат много оригинално. Обикновено синята кухня е избор за вилите и ваканционните домове, защото синьото се свързва с морето и небето, което провокира усещане за сливане с природата и покой. Ако искате да създадете подобни усещания, тогава декорирайте кухнята в някой от нюансите на този прекрасен цвят. Символизира сигурност, доверие и преданост. Добър избор за тези, които често спазват диети и водят непрестанна борба с наднорменото тегло, защото притъпява глада.

Красив кухненски интериор в тъмно синьо

Модерна светло синя кухня

Call Now Button