Всеки би желал да се отпусне и релаксира в една уютна и модерна спалня, особено след дълъг и уморителен работен ден. Красивата обстановка със сигурност ще помогне за бързото възстановяване на силите, ето защо е добре да се запознаем с най-новите тенденции при обзавеждането и декорацията на това толкова лично и интимно пространство.

Разбира се, вечната и никога неувяхваща класика и тази година е вдъхновение за дизайнерите, както и стилове като Хай Тек, Лофт, Еко стил, Минимализъм и Шаби шик.


Стилът Лофт, който в превод означава таванско помещение, също е изключително актуален. Той е много подходящ за всички творчески натури и включва просторни пространства с отворено оформление. Спалнята в стил Лофт е обзаведена с незаемащи много място мебели, като  използването на декоративни елементи също е умерено.

 

Минималистичната спалня е една от най-завладяващите и атрактивните. Този прекрасен стил дава възможност да се създаде уникално пространство за пълноценна почивка, като декорът включва само най-необходимите и задължително впечатляващо функционални мебели. Пространството е от съществено значение, както и осветлението, като се разчита на няколко светлинни източника с различна функция – основно, декоративно, работно. Минималистичната спалня е добре да бъде декорирана с изящни предмети в духа на модерното изкуство.

Неувяхващият и сантиментален Шаби шик и тази година е едно огромно изкушение за дизайнерите, които са му отделили особено внимание. Този стил се предпочита от романтичните натури и включва мебели и декорации с елегантни, изящни форми и старинен, леко вехт вид.

Класическата спалня също е сред модните предложения. Мебелите обикновено са изработени от масивно, естествено дърво или висококачествено MDF. Те са оформени красиво, често и украсени с дърворезба и декорирани с луксозни фитинги. Важно е всеки един елемент от обзавеждането да изглежда естествено и да се съчетава добре с останалата част от интериора. Така обстановката изглежда особено стилна и модерна.

Що се отнася до избора на цветове за интериора на спалнята, вариантите са много.

За спалнята на току-що събрали се за съвместен живот двойки психолозите препоръчват избора на ярки доминантни цветове – например, червено, синьо, бордо. Тези цветове стимулират сетивата и провокират проявите на страст.


От друга страна неутралната цветова схема също е много модерна. Тя помага на психиката да се отпусне и осигурява чудесна среда за релакс и сън. И все пак, ако спалнята, решена в неутрални тонове, ви изглежда твърде скучна, тя може да бъде допълнително украсена с ярки декоративни предмети.


За да акцентирате върху някои детайли, които бихте желали да подчертаете, може да се използват разнообразни източници на светлина – така със сигурност вашата спалня ще придобие оригинален, очарователен и модерен вид!

Ето и още прекрасни идеи за обзавеждане и декорация на спалнята:

Ако желаете цялостен проект на Вашата спалня с опитен монтаж в София, може да се обърнете към нас! Предлагаме мебели по идивидуални размери, материали и функционалност. 


Notice: Undefined index: show_onarticlepages in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 539

Notice: Undefined index: display_on_shop in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 544

Notice: Undefined index: display_on_productcategory in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 548

Notice: Undefined index: display_on_productpage in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 552

Notice: Undefined index: display_on_producttag in /home/glassstudio/domains/glass-studio.bg/public_html/wp-content/plugins/tawkto-live-chat/tawkto.php on line 556
Call Now Button