Предизвикателствата на интериорния декоративен камък

Идеи за декорация с камък в дома ни

Рядкост е да срещнем хора, които биха възпроизвели и копирали изцяло в своя дом идеи, които са ги впечатлили в някое списание, предаване за дизайн и интериор или изложение.

1

Когато изграждаме ново или ремонтираме сегашното си жилище, стремежът ни е да оставим в него отпечатъка на своята уникалност и индивидуалност. Иначе животът ни би преминал скучно и отегчително в еднотипни, еднакви домове. Никой не би искал това за себе си…

2

Водени от желанието да направим своето жилище различно и уютно няма как да не оценим подобаващо качествата на декоративния камък за облицовки.

3

Факт е, че през изминалите години камъкът намираше рядко своето приложение в домашния интериор, най-вече на места предназначени за битови помещения, предверия и коридори или край камини.

4

С времето тенденциите свързани с проекти в интериорния дизайн се променят. Изкуственият камък съвсем заслужено намира своето място при реализиране на разнообразни решения в декорацията, както с модерна, така и с класическа линия.

5

Модерните решения при дизайна на къщи и апартаменти все по-често налагат използването на изкуствен камък, който внася елегантност и стил в пространството на жилищата.

6

Декоративният камък устоява на проверките на времето и постоянно променящите се моди.

7

Хармония, усещане за спокойствие, уют и функционалност са малка част от характеристиките на изкуственият камък, който трайно замества в декорацията на жилища естествения камък.

8

Той е екологичен и издръжлив материал, който има предимството, че е лек, полага се лесно, може да бъде намерен във всякакви нюанси, цветове, релефи и форми и не са последно място е с атрактивни цени. Всичко това му дава преднина, когато търсим добро решение за нашия дом.

9

Изкуственият камък се използва за интериора на кухни, трапезарии, бани и коридори, но при декорацията на дневните може да се насладим на безкрайни възможности и естетично издържаните композиции, в които той участва.

MJM/09/11

Пространствата около камината по традиция се облицоват с камък, но успешно могат да се декорират и стени, колони и ниши, както цели, така и части от тях. В такива случаи се препоръчва тоналността на камъка да контрастира с основния цвят на помещенията.

11

12

Подходящото осветление играе важна роля за подчертаването красотата на камъка, използван в нашия дом. То може да бъде насочено или вградено, а когато е използвано умело може да вдъхне живот на каменните облицовки.

13

Успешните комбинации между декоративен камък и други материали, като боя, тапети, дърво, стъкло и други могат да гарантират уникален интериорен дизайн.

14